Élménybeszámoló a pusztakovácsi horgászatról 2011.06.24-26.

Barátainkkal június végén egy hétvégét töltöttünk el a Pusztakovácsi horgásztavon. Nagyon szép és rendezett környezet, barátságos vendéglátók fogadtak bennünket, szóval minden adott volt egy jó pecázáshoz. A tó végén táboroztunk le, ahol a tógazda elmondása szerint kb 2 méteres a víz mélysége, mely kiváló a nagy halak búvóhelyének. Gyors letáborozás és indulhatott a peca. Mivel már nem először voltunk itt, ezért tudtuk, hogy a túlpart a megfelelő hely: a nádfal előtt kemény az alja, a deszkától kb. ötven centire dobtunk. Etetőanyagunkba búza, kukorica, árpa, különböző aromák, kiegészítők kerültek. Csalizáshoz saját készítésű bojlikat használtunk: fokhagymás, fűszeres, tengeri kagylós, magyaros közül válogattunk. Figyelembe véve a víz hőmérsékletét, a picit szelesebb, hidegebb időben hamar rájöttünk, hogy az oldódó fűszeres a megfelelő csali.

Éjszaka kevesebb kapás volt, de akkor jöttek a nagyobb halak (6-7-8 kilósak). Nappal "folyamatos" volt a kapás, de 3-4 kilósakat fogtunk. Hatan horgásztunk, összesen 72 halat fogtunk, több, mint 2 mázsa összsúllyal. 62 pontyot és 10 amurt sikerült kiemelnünk a vízből (a kárászokat nem számoltuk).

A legnagyobb halak: pontyból 8,46 kg-os, amurból 5,14 kg-os volt. Sajnos 10 kg-nál nagyobbat nem sikerült fognunk, de nem voltunk csalódottak, ugyanis a szép és egészséges halak nagyon erősek voltak, lehetett velük küzdeni, mire a szákba kerültek. Köszönet mindenért, egy nagy élmény volt itt horgászni!

További képek!

Üdvözelttel: Szászvári HHE tagjai

Az oldal tetejére!