HORGÁSZREND

Horgászat megkezdése előtt kérjük olvassa el!

NYITVA TARTÁS: Szombat,Vasárnap valamint ünnepnapokon: 07:00 – 19:00 de legkésőbb napnyugtáig

 

Horgászhelyek elfoglalása

 

- A 2013. évi CII. a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény rendelkezései szerint - mint minden Magyarországon található vízterületen- így nálunk is kötelező az állami horgászjegy megléte. Napijegy váltása csak állami horgászjegy birtokában lehetséges!

- A horgászhelyeket, csak érvényes napijeggyel szabad elfoglalni, melyet a halőrháznál lehet megvásárolni.

 

Horgászattal kapcsolatos szabályok

 

- A horgászhelyek számokkal vannak ellátva. A sorszám megadásával, igény esetén előzetesen foglalhatóak a helyek.

- Horgászni: felnőtteknek: maximum két bottal, 2-2 horoggal szabad gyermekeknek (14 év alatt): maximum 1 bottal 2 horoggal lehetséges kizárólag felnőtt felügyelete mellett. A felnőtt és a gyermek napijegy árában egyaránt elvihető 1 db nemes hal vagy 1 db amúr, valamint korlátozás nélkül a keszeg illetve az amúr kivételével az összes idegenhonos halfaj. A sport horgászjegy ára nem tartalmaz hal elviteli lehetőséget. Hal vásárlására kizárólag napijeggyel rendelkező vendégeink jogosultak.

- Pergető horgászat, előzetesen elfoglalt horgászhelyen, mások zavarása nélkül lehetséges.

- Felnőtt illetve gyermek horgászjegyet váltó vendégeinknek saját haltartóval kell rendelkezniük. A hazavinni kívánt halat mindenkinek a saját haltartójában kell tárolnia.

- Éjszakai horgászatra csak az előzetesen meghirdetett napokon van lehetőség.

 

A halak védelmére hozott szabályok

 

- A tóban lévő halkra nincs fajlagos és méretkorlátozás, egyedi tilalom esetén külön tájékozatjuk vendégeinket.

- Általános tilalom érvényes a compóra valamint a 4 kg feletti pontyra. Kérném, hogy fokozottan figyeljenek a súlyhatárra! Ha a horgász a megfogott hal súlyát nem tudja megmérni akkor a helyszínen lévő halőr leméri. A mérlegelésig a kifogott halat az alámerítőben, vízben tartva kell tárolni.

- A haltartóban csak a hazavinni kívánt halakat szabad tárolni, a többit a kifogását, esetleges fényképezését követően azonnal vissza kell engedni.

- Tilos a kifogott halakat másra átruházni, a már haltartóban lévő zsákmánnyal kicserélni.

- Pontymatrac használata ajánlott.

- A halakat a horogtól kíméletesen kell megszabadítani, amennyiben a kifogott hal a kifogása következtében oly mértékben megsérül, hogy a visszaengedés után elpusztulna, tilos visszaengedni, a halőrháznál le kell adni vagy meg kell vásárolni.

 

 

Általános szabályok

 

 

- Gépjárművel csak a kijelölt helyen szabad parkolni. - Kérjük ügyeljen a horgászhelyek tisztaságára. A keletkező hulladékot az kihelyezett hulladéktárolóban helyezzék el.

- A horgászat befejezésekor a horgász köteles a kifogott halakat leméretni.

- A csomagok átnézésének jogát fenntartjuk, a horgász köteles a nála lévő csomagokat megmutatni.

 

A tó területén térfigyelő kamerák működnek.

 

A fentiekben nem szabályozott kérdésekben az Országos Horgászrend illetve a Halászati Törvény ide vonatkozó rendelkezései érvényesek.

A horgászjegy megváltásával a vendégeink elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik a kifüggesztett Horgászrendet!!

 

Eredményes horgászatot kívánunk!

 

 

Pusztakovácsi Horgásztó

 

Az oldal tetejére!