Köszöntöm honlapunkon!

A Pusztakovácsi Horgásztó 20003-ban készült. 2005 tavaszától várjuk horgászni vágyó vendégeinket. A tórendszer két tóból áll amelyek a TOMAHEN – TRANS Bt tulajdonába álnak.

A terület ahol a tavak létesültek dombvidék jellegűek. Ennek következtében völgyzárógátas kivitelben készültek. A tavakat a Koroknai – vízfolyás vízgyűjtőterületéhez tartozó patakok táplálják. A tavak együttes területe 4,2 ha.

Feltöltés előtt ...

A kisebbik, 1 ha melynek átlagmélysége 2,3 m, fő funkciója az ivadéknevelés illetve piaci hal nevelése, jellemzően ponty és amur.

A nagyobbik tó maga a horgásztó. Területe 3,2 ha, átlagos vízmélysége 1,5 m. Szélessége 30-60 méter közt váltakozik. A tómeder egyenletes, bár elvétve akadók találhatók.

A horgásztó kialakításánál elsődleges szempontok voltak olyan horgászati feltételek megteremtése, melyek kielégítik a verseny és sporthorgászat minden elvárásait.

A meghorgászható partszakasz hossza közel 500 m. A part egyenletes, pázsitfüves. Ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújt a horgászoknak és a családtagjaik számára. Az egyenletes partszakasz miatt, ideális horgászversenyek lebonyolítására.

A jó fogási esélyekről folyamatos telepítéssel gondoskodunk. Évente összesen kb. 30 mázsa hal kerül telepítésre, melynek jelentős hányadát saját magunk neveljük.

Etetést csak a nevelőtóban végzünk, kizárólag jó minőségű növényi eredetű takarmánnyal ezért a halak húsminősége kitűnő (nincs iszap íz).

Jellemző halfajták: ponty, amur, csuka, süllő, kárász, compó. Csukából és pontyból nem ritkák a 6 kg feletti példányok.

Továbbra is várjuk régi és új vendégeinket!

Az oldal tetejére!